Зоря — Герта

Перемогу Зорі принесли голи Сіласа та Сватка, а єдиний м’яч за Герту провів Зельке.

Німці розпочали активніше та могли відкривати рахунок вже на 7-й хвилині матчу. Юрі втратив м’яч поблизу власного штрафного майданчика, після чого Вайзера одразу вивели на побачення з Луніним, а той врятував свою команду блискучим сейвом опорною ногою. Зоря тривалий час не могла відсунути гру від власних воріт та лише на 19-й хвилині відповіла напівмоментом, коли з ударом Караваєва у ближній кут впорався Ярстейн.

Герта продовжувала атакувати і на 30-й хвилині лише вдала гра Гречишкіна на випередження не дозволила відзначитись Зельке після передачі Платтенхардта з лівого флангу. Невдовзі, Герта вдруге в першому таймі пробачила Зорю, коли Есвайн, отримавши класний пас від Зельке, без опіки пробивав у дальній кут, але зовсім трішки промахнувся.

Зоря активізувалась під кінець першого тайму та змогла відкрити рахунок. Спочатку Юрі у боротьбі з Лустенбергером дивом не поцілив під дальню стійку метрів з шести, а вже за декілька хвилин, на 42-й, Сілас потужним ударом зі штрафного вивів луганців вперед. Відзначимо, що у цьому епізоді бразильському форварду Зорі допоміг рикошет від Зельке. За мінімальної переваги луганців команди і вирушили на перерву.

Герта зуміла зрівняти рахунок вже на 56-й хвилині другого тайму. Платтенхардт виконав кутовий удар, а Зельке, випередивши Гречишкіна на другому поверсі, головою вколотив м’яч під поперечку. Підопічні Вернидуба не довго перебували у нокдауні та змогли знову вийти вперед вже через п’ять хвилин, але Караваєв не реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером Герти Ярстейном.

На 70-й хвилині близьким до взяття воріт Герти був Андрієвський, який класно виконав штрафний удар, але Ярстейн перевів сферу на кутовий. Після цього команди обмінялися двома супермоментами. Спочатку Ібішевіч, який вийшов на заміну, не зумів переграти Луніна ударом в ближній кут, а згодом Опанасенко програв очну дуель Ярстейну. Втім Зоря продовжувала атакувати і таки провела другий м’яч, та ще й зробила це дуже красиво. Сваток елегантним ударом п’ятою замкнув передачу від Караваєва з правого флангу.

У підсумку Зоря здобула важку, але заслужену перемогу та закріпилась на другій позиції у групі J. Луганці набрали 6 очок і лише одним балом поступаються лідеру групи Естерсунду (7 очок).

Ліга Європи. Груповий етап, 3-й тур

Зоря – Герта – 2:1

Голи: Сілас, 42, Сваток, 76 – Зельке, 56