Сьогодні 30 жовтня день народження відзначає легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона.

Дієго Армандо Марадона

Footballfans зібрав для вас 10 цитат найкращого футболіста ХХ сторіччя за версією ФІФА

 

1. «Якщо мої батьки попросять у мене місяць, я зроблю все, щоб його дістати. Але це було б дрібницею порівняно з тим, що вони зробили для мене»

 

2. «Мати вважає мене найкращим. А я ніколи не суперечу матері»

 

3. «Всякий, хто обікрав злодія, заслуговує на прощення»

 

4. «Господь допомагає лише тим, хто допомагає собі сам»

 

5. «Бог дарує мені хорошу гру. Саме тому я завжди хрещуся, коли виходжу на поле: мені здається, якщо я цього не зроблю, то зраджу Його»

 

6. «Що я вам можу сказати: Бог один, і це не я. Я бачу, звичайно, поклоніння і обожнювання свого образу, але не можу заборонити цього»

 

7. «В Європі мені довелося грати проти жорстких захисників. Але я казав собі, що м’яч у мене ніхто не відбере. І кожен раз, коли я його отримував, всі вболівальники завмирали. Я і зараз вважаю, що можу так контролювати м’яч. І буду продовжувати в це вірити до останнього подиху»

 

8. «Для мене не має значення, скільки людей на стадіоні — дві тисячі або десять. Все, що важливо, — це моя любов до гри. Відчуття, яке зі мною всюди, незалежно від обставин»

 

9. «Кожну поразку я переживаю настільки гостро, немов програв вперше. Але й кожній перемозі радію так, наче це моя перша перемога. В цьому весь я»

 

10. «Була б моя воля — мені дуже б хотілося пройти по червоній доріжці з Джулією Робертс, навіть якщо мені довелося б тихесенько йти за нею»

 

Підготував: Андрій Твердохліб