Збірна Росії забронювала собі путівку в 1/8 фіналу ЧС-2018, але далі цієї стадії росіянам пройти не вдасться.

Збірна Росії в другому турі групи А упевнено перемогла Єгипет і стала першою командою ЧС-2018, яка здобула право зіграти в 1/8 фіналу. Точніше, майже здобула – теоретичні шанси є у Саудівської Аравії. Вже ввечері 20 червня росіяни можуть отримати нагоду відзначити історичну подію в своєму футболі.

Звісно, що російські вболівальники, функціонери та журналісти уже перебувають у стані ейфорії, але це ненадовго.

Чемпіон знайшов 5 вагових причин, чому домашня першість завершиться для Росії вже на стадії 1/8 фіналу.

1. Слабка група та стратегічно зручний календар.

Будемо відвертими: крім того, що росіянам дісталася доволі посередня група, а якщо прибрати Уругвай, то навіть слабка, господарям ще й відверто пощастило з календарем. Перша гра з явним аутсайдером, друга – з доволі посереднім Єгиптом, абсолютно не демонструють силу росіян. Та навіть при таких суперниках, якби скажімо, господарі починали турнір з Уругваєм, а потім грали проти Єгипту, розклад у групі був би геть іншим.

2. Ейфорія від вдалого початку чемпіонату.

Тут все дуже просто — легкість, з якою росіяни відібралися в плей-офф і може стати зіграти з ними злий жарт та реально оцінити свої сили.

3. Слабкий захист

Якщо у півзахисті на нападі росіян ще є футболісти непоганого рівня, то про захист такого сказати не можна. 39-річний Ігнашевіч, мало досвічений Кутєпов та віковий Жирков, який навіть у грі проти Єгипту не встигав повертатися в оборону після підключень до атаки. А в атаку він обов’язково йтиме і в матчах проти більш сильних команд, бо за своєю суттю є півзахисником.

4. Дуже слабкий тренер.

Без коментарів

5. Потенційний суперник в 1/8 фіналу.

П’ята та найголовніша причина — суперник у першому раунді плей-офф. Якщо у групі B обійдеться без сенсацій, то росіяни на цій стадії змагань потрапляють або на Португалію, або, що ще гірше для них, на Іспанію. І навіть, якби перші чотирі пункти у господарів Мундіалю були б на рівні — все одне без шансів. Збірна Росії в другому турі групи А упевнено перемогла Єгипет і стала першою командою ЧС-2018, яка здобула право зіграти в 1/8 фіналу.