Букмекерская контора "ЛЕОН" - ставки на спорт
 
 
 
 
 
» Главные новости » Блохин: Самоуверенность Англии и Франции вылезет им боком
Блохин: Самоуверенность Англии и Франции вылезет им боком

Олег Блохін у інтерв’ю UEFA.com розповів про виконання головного завдання в 2011 році та пообіцяв, що в 2012-му збірна України більше працюватиме над тактикою

Один із головних творців найгучнішого успіху в історії збірної України - виходу в чвертьфінал чемпіонату світу-2006 - Олег Блохін повернувся до керма національної команди у квітні цього року.

Повернувся у непростий момент: за час підготовки до домашнього фіналу чемпіонату Європи у синьо-жовтих помінялись два тренери - Мирон Маркевич та Юрій Калитвинцев. Причому останній провів у ранзі виконуючого обов’язки вісім поєдинків, вигравши лише один із них.

Утім, і в Блохіна справи не одразу пішли на лад. Перемігши у "дебюті" проти Узбекистану (2:0), команда під орудою найкращого футболіста Європи-1975 зазнала чотирьох поспіль поразок, встановивши власний антирекорд, із нищівним співвідношенням м’ячів - 3:12.

Однак, як зізнається новий-старий провідник українців, невдачі вже давно нездатні вибити його з колії. Навпаки - це змусило ще вище засукати рукава та взятися до роботи. І результати не забарилися: у чотирьох наступних двобоях його підопічні здобули три перемоги і нічию, забивши десять голів.

"Із них три м’ячі у ворота Німеччини, що принесли нам нічию, запам’ятались, напевно, найбільше, - зазначає Блохін у бесіді з UEFA.com. - Адже вони були забиті одній з найсильніших збірних світу, та ще й у першому матчі на реконструйованому НСК "Олімпійський".

На думку 59-річного фахівця, останні поєдинки в 2011 році продемонстрували, що збірна вийшла на правильний шлях. "Не маю сумнівів, що до ЄВРО-2012 ми матимемо дійсно конкурентну команду", - запевняє він.

"Мені, здається, вдалось досягти головного - донести до футболістів, що за красиві очі в збірній не грають. Треба постійно доводити своє право носити синьо-жовту футболку. Хочу, щоб у команді грали лише ті, для кого це справжня честь, - підкреслює наставник.

- Це був важкий рік, адже нам довелося провести дуже масштабну селекційну роботу за короткий час. За якихось шість місяців переглянули велику кількість виконавців, і тепер можемо стверджувати, що кістяк збірної сформований".

"Звісно, це не означає, що пошук припиняється, - додає він. - Але подальше посилення буде точковим. У наступному році ми також мусимо більше попрацювати над тактикою, адже у окремих відрізках хлопці не показували той рівень командної гри, на котрий я розраховував". Щоправда, наголошує Блохін, це також було зумовлене відсутністю низки гравців. "Сподіваюсь, в новому році травми оминуть наших футболістів. А ми - тренери - постараємось їх підготувати до турніру як слід. Досвід-бо вже маємо", - обіцяє він.

Другого грудня, під час жеребкування в Палаці "Україна", команда Блохіна дізналась своїх суперників у груповому раунді. За півгодини до процедури, спілкуючись з UEFA.com, фахівець зазначив, що не переймається жеребом. "Це ж фінал чемпіонату Європи!

Тут не буває легких суперників. Половина з учасників ЄВРО-2012, на мою думку, входить до десятки найкращих команд світу. Але ми господарі, тому - незалежно від суперників - ставимо мету вийти з групи. А далі побачимо", - розповів він. Після того, як синьо-жовтим випали Англія, Франція та Швеція, Блохін лише усміхнувся: "Наше завдання не міняється..."

Зараз керманич збірної, що представляє співгосподарів ЄВРО-2012, від своїх слів не відмовляється. "Якщо Англія та Франція вважають себе фаворитами, то це може вилізти їм боком. Не сумніваюсь: боротьба в нашій групі буде дуже серйозна.

Я так не взяв участі в чемпіонаті Європи як гравець, тож хочу надолужити все як тренер. Постараємось порадувати грою наших уболівальників. Нехай для них цей турнір стане особливим не лише тому, що так сильно змінив інфраструктуру нашої країни, але й завдяки яскравій грі збірної України", - підсумував Блохін.

Источник: UEFA.com

 

Читать @footballfans_UA Твитнуть
Loading...
Погода, Новости, загрузка...

  Просмотрено: 417 раз Просмотров: 417 автор: Ed опубликовано:26-12-2011, 14:31  
compzet.ru
 
 
 
 
Другие новости
   
 
 
 
 
 
 
Погода, Новости, загрузка...
 
 
Телерансляции
  Футбол
06:10 Чемпионат Италии. Обзор тура
07:05 Чемпионат Германии. Обзор тура
08:15 Чемпионат Италии. Кальяри – Милан
08:15 Чемпионат Англии. Фулхем – МЮ
08:15 Чемпионат Англии. Тоттенхем – Челси
10:20 Чемпионат Италии. Кальяри – Милан
12:30 Чемпионат Италии. Обзор тура
16:00 Чемпионат Германии. Обзор тура
17:05 Чемпионат Италии. Удинезе – Ювентус
19:00 Чемпионат Италии. Кальяри – Милан
21:30 Чемпионат Англии. Обзор тура
23:00 Чемпионат Испании. Обзор тура

Спорт 1
01:35 Эредивизие. Фейенорд – Твенте
10:00 Чемпионшип. Портсмут - Саутгемптон
 
 
 
Опрос
 

Динамо (Киев)
Шахтер (Донецк)
Спартак (Москва)
Днепр (Днепропетровск)
Металлист (Харьков)
Локомотив (Москва)
Зенит (Петербург)
ЦСКА (Москва)
Рубин (Казань)
Барселона (Испания)
Рома (Италия)
Реал Мадрид (Испания)
Манчестер Ю. (Англия)
Челси (Англия)
Арсенал (Англия)
Челси (Англия)
Интер (Италия)
Милан (Италия)
Ювентус (Италия)
Бавария (Германия)


 
 
ТОП новости
   
 
 
Партнёры
 
Фаеры.ру, Спорт на ua-portal.net, Сайт о футболе 4-4-2
 
 
Архив
  Январь 2012 (64)
Декабрь 2011 (966)
Ноябрь 2011 (979)
Октябрь 2011 (430)
Сентябрь 2011 (4)
Август 2011 (5)