» » Аристократи перемагають в Базелі
Аристократи перемагають в Базелі

Аристократи перемагають в Базелі Лондонський Челсі у важкій боротьбі з непоступливим Базелем зумів здобути таку важливу перемогу завдяки голу свого захисника на останній хвилині матчу і тепер спокійно чекатиме гостей на рідному «Стемфорді».

 

Мурат Якін, який очолив швейцарців восени, зумів добитися з такою скромною командою нескромних результатів. Базель зумів прибрати на своєму шляху наш Дніпро і російський Зеніт. А ці команди вважалися номінальними фаворитами у протистоянні з швейцарцями. Так що легкої прогулянки для гостей з Туманного Альбіону явно не передбачалось.У стартовому протоколі дещо здивувала позиція захисника Давіда Луіса, який за хитромудрою схемою іспанського тренера отримав роль опорного півзахисника. Пару бразильцю склав співвітчизник Рамірес. А справу забитих м’ячів мала вирішувати трійця у лиці Азара і Мозеса на флангах і Торреса на вістрі.

 

Господарі розпочали матч без церемоній і відразу взяли м’яч під свій контроль не даючи іменитому супернику і секунди спокою. Вже на третій хвилині юний Штокер напрацював на кутовий, який завершився ударом повз ворота. Азар і Мозес хотіли включити індивідуальні якості, але потуги цих хлопців щось самостійно створити попереду наткнулись на міцну стіну з ніг захисників.Але все ж клас гравців дав про себе знати. Спочатку Аспілікуета небезпечно прострілив у штрафний, де Лемпард хорошим ударом не зумів пробити Зоммера – воротар був на висоті. Ну а буквально вже через хвилину на висоті опинився Мозес, який у стрибку переграв своїх опікунів і відкрив рахунок. Англійці на куражі продовжували давити на суперника, що вилилось у кілька небезпечних моментів.

 

Господарі теж не збирались опускати руки і їхні ноги теж створили кілька моментів. Спочатку Шеру розрядив свою гармату зі штрафного, але Чех впевнено розібрався у ситуації. А потім Штокер залишив у дурнях Івановича і відпасував на Сала, але його спроба вдарити Чеха явно не здивував і м’яч став легкою здобиччю воротаря. Але Штокера ця спроба лише надихнула швейцарець ще потурбує команду суперника кількома непоганими навісами і ударами.

 

Ближче до кінця, аристократи всерйоз зайнялись суперником. Спочаткцу Торрес пробивав у кут, але безуспішно, а потім свою удачу випробував Рамірес, але і йому не пощастило. У цих моментах свою майстерність показував голкіпер Зоммер і йому це явно вдавалося. Вже у кінці першого тайму непоганий шанс отримав Азар, але бельгієць впевнено пробив повз воріт.

 

Друга половина зустрічі починалася так само як і перша – з атак господарів. Все той же Штокер своїм ударом випробував на міцність штангу. Через кільканадцять хвилин аналогічну операцію провів Торрес після шикарного проходу і пасу Азара. І знову свій шанс втратив Штокер після помилки на виході Чеха, але удар головою з гострого кута був неточний.
Мурат Якін проводить дві заміни щоб освіжити гру команди. Також заміни проводить і Бенітес, випускаючи у поле Мату замість Азара. На сімдесят другій хвилині просто вбивчий момент знову змарнував Торрес, умудрившись з кількох метрів поцілити у голкіпера.

 

Шанс для базельців на краще майбутнє подарував Штокер, на якому сфолив Аспілікуета і арбітр показав на одинадцятиметрову відмітку. Доволі таки сумнівний момент. Вирок судді впевнено здійснив Шер. Але надіям швейцарців не дано було сьогодні здійснитися. Торрес знову пробив, і знову з цим ударом справився Зоммер. А фінальну крапку поставив Давід Луіс своїм потужним ударом, з яким голкіпер на цей раз вже не впорався і рахунок став 1:2 на користь гостей. Відразу після цього матч закінчився.

 

Матч був дуже важкий з швидкою зміною кон’юктури на футбольному полі – то одна команда володіла ініціативою, то інша. Але дана зустріч все ж виявила переможця і швейцарському клубу прийдеться показати максимум своїх можливостей, а може і більше, щоб пройти у фінал.

 

 

Базель — Челси 1:2
Голы: Шер (с пенальти), 87 — Мозес, 12, Давид Луис, 90+4

Базель: Зоммер — Филипп Деген, Шер, Драгович, Парк Чжу Хо — Фабиан Фрай, Эльнени (Зуа, 65), Серей Дие (Марсело Диас, 61) — Сала (Давид Деген, 78), Штреллер, Штокер

Челси: Чех — Аспиликуэта, Иванович, Терри, Коул — Давид Луис, Рамирес, Лэмпард (Оскар, 79) — Азар (Мата, 71), Торрес, Мозес

Предупреждения: Драгович, Давид Деген, Шер — Коул, Давид Луис

 

Юрій Сорока, footballfans.com.ua

 

Читать @footballfans_UA Твитнуть

Другие новости по теме:


  Просмотрено: 901 раз Просмотров: 901 автор: y_soroka опубликовано:26-04-2013, 02:18  

 
 
 
 
Другие новости
 
 
Чемпионат Украины:
 

Турнирная таблица УПЛ после 14 тура:

М Команда І Р О
1 Шахтар 14 24 38
2 Динамо 14 16 30
3 Зоря 14 13 30
4 Олімпік 14 -3 23
5 Олександрія 14 5 21
6 Чорноморець 14 -4 19
7 Ворскла 14 -2 16
8 Сталь 14 -6 14
9 Зірка 14 -14 11
10 Волинь 14 -12 9
11 Дніпро 14 -9 5
12 Карпати 14 -8 4
 
 
 
 
Новости
 
Рекламная сеть autoteaser.net
 
 
Продажа авто:
 
 
Лучшие букмекеры
   
 
 
Опрос
 

Динамо
Шахтер
Днепр
Другой клуб


 
 
Партнеры
 
Приобретения и утраты столичного «Динамо»

Главный тренер киевского «Динамо» Сергей Ребров признался о возможном переходе капитана команды в один из европейских клубов.

Ярмоленко остался самым дорогим футболистом Украины

Традиционно в январе производится ставшее уже традиционным изменение трансферной стоимости ведущих игроков футбола.

Олег Гусев ушел из «Динамо»

Один из наиболее известных игроков столичного «Динамо» - футболист Олег Гусев сообщил официальную информацию о своем уходе из состава команды. Как оказалось, срок его контракта с ...

 
 
Архив
  Декабрь 2016 (2)
Ноябрь 2016 (7)
Сентябрь 2016 (1)
Август 2016 (40)
Декабрь 2015 (1)
Сентябрь 2015 (1)