» » Атлетік – Зоря. Анонс
Атлетік – Зоря. Анонс

Ліга Європи.

Атлетік – Зоря. АнонсГрупа J, 2 тур. 28 вересня 2017 року. 20:00. Більбао, "Естадіо де Сан Мамес". Арбітр: Озках’я Халіс (Туреччина). Трансляція: "Футбол 1".

Зоря продовжує шукати свою гру та оптимальний склад на сезон, але календар – невблаганний. Вже сьогодні команді Юрія Вернидуба протистоятиме один із двох фаворитів групи J. У першому турі Атлетік непогано з'їздив у Берлін, де розписав нульову нічию із Гертою. Натомість Зоря на "Арені Львів" поступилася шведському Естерсунду – 0:2.

Здається, українцям нічого ловити у Країні Басків. Тим не менше, виступаючи у статусі аутсайдера, їм буде принаймні психологічно простіше – поразка небагатьох розчарує. Та й господарі можуть недооцінити суперника.

Тим паче, матч 10 туру УПЛ проти Ворскли продемонстрував, що головний тренер луганської команди перебуває на правильному шляху. Зоря була близькою до виїзної перемоги. І нехай все закінчилося нічиєю 1:1, гру луганці видали пристойну.

Завдання для тренера ускладнюють кадрові втрати. У Більбао він зможе розраховувати на 20 гравців, у списку яких бракуватиме ветерана Любеновіча, захисника Прийми та форварда Юрі. Усі троє тренуються за індивідуальною програмою. Натомість вийти на поле може Микита Каменюка, який не грав, починаючи з 31 травня. Капітан нарешті відновився від складної травми і рветься в бій.

Щодо Атлетіка, то баски увійшли в сезон із новим тренером. Замість Ернесто Вальверде, який очолив Барселону, з’явився 50-річний Хосе Анхель Зіганда. У 90-х він був дуже хорошого рівня центрфорвардом у все тому ж Атлетіку, а також Осасуні. Тобто, для "Сан Мамес" – це зовсім нечужа фігура.

Більше того, на тренерському поприщі Зіганда вже встиг зробити собі ім'я. У "нульових" він сенсаційно вивів скромну Осасуну у півфінал Кубка УЄФА. Згодом працював у Прімері із Хересом, а останні 6 років очолював резервну команду Атлетіка.

Щоправда, наразі перша команда "левів" не до кінця сприймає тренерські ідеї Зіганди. Після 6 турів Прімери Атлетік посідає лише 11 місце, не знаючи смаку перемог вже у трьох матчах поспіль. Зокрема, минулого вікенду "червоно-чорні" втратили практично здобуту виїзну перемогу над Малагою. Вели в рахунку 3:1, проте дозволили "анчоусам" двічі забити під завісу поєдинку.

Що лякає насамперед? Хороша форма Аріца Адуріса, головної ікони цієї команди. Таранний форвард, якому 36 років, забив Малазі і тепер у нього вже 3 м'ячі в новому сезоні. Частіше у чемпіонаті Іспанії відзначалися лише Мессі, Дзадза та Максиміліано Гомес. Скоріш за все, проти Зорі вийде Мікель Сан Хосе, тямущий хавбек із пристойними ударом і пасом, який три роки тому забив єдиний та переможний гол у ворота Шахтаря на "Арені Львів".

У Зорі, судячи зі слів форварда Владислава Кабаєва, детально розбирали гру іспанського суперника. "Безумовно, у них є помилки і з ними можна грати, – вважає футболіст. – Але вони дуже швидко вибігають в контратаки. Не можна давати розганятися їхнім нападникам. У команді суперника грають винятково вихованці клубу. У них відмінний стадіон "Сан Мамес" і хороша підтримка вболівальників. Нам належить грати більш компактно. Сідати глибше і діяти на контратаках. Атлетік грає вдома, тому, напевно, вони не діятимуть від оборони. Потрібно чекати свого шансу і вдало ним скористатися"

Із слів наставника Атлетіка на передматчевій прес-конференції склалося враження, що він не надто обізнаний із Зорею, або ж не хоче ділитися висновками. Все обійшлося загальними фразами на кшталт "небезпечна команда", "гравці – об'єднані на полі” тощо. Важливо також, що наступного вікенду "левів" очікує складний виїзний матч чемпіонату проти Валенсії, яка посідає 4 сходинку. Зіганда не приховує, що змушений вдатися до ротації складу. До того ж, проти Зорі точно не зможуть зіграти хавбеки Мікель Ріко, Рауль Гарсія, а також форвард Оскар де Маркос.

Баскська економія сил + ймовірна недооцінка суперника – ось шанс для Зорі.

По материалам: football24.ua

Читать @footballfans_UA Твитнуть

Другие новости по теме:


  Просмотрено: 16 раз Просмотров: 16 автор: Andriy опубликовано:28-09-2017, 11:18  

 
 
 
 
Другие новости
 
 
Чемпионат Украины:
 

Турнирная таблица УПЛ после 11 тура:

М Команда І О
1
Шахтар
11 28
2
Динамо
10 24
3
Ворскла
11 21
4
Верес
11 17
5
Олімпік
11 17
6
Маріуполь
10 15
7
Зоря
11 11
8
Олександрія
11 9
9
Зірка
11 9
10
Сталь
11 8
11
Карпати
11 8
12
Чорноморець
11 6
 
 
 
 
Новости
 
 
 
Продажа авто:
 
 
Лучшие букмекеры
   
 
 
Опрос
 

Динамо
Шахтер
Другой клуб


 
 
Партнеры
 
{inform_dle}
 
 
Архив
  Октябрь 2017 (57)
Сентябрь 2017 (294)
Август 2017 (36)
Июль 2017 (6)
Май 2017 (1)
Апрель 2017 (4)