» » Україна – Хорватія: анонс матчу відбору ЧС-2018
Україна – Хорватія: анонс матчу відбору ЧС-2018

Україна – Хорватія: анонс матчу відбору ЧС-2018Україна – Хорватія

9 жовтня, 21:45, Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 1"

"Збірна Хорватії любить заганяти себе в кут, щоб потім ціною героїчних зусиль долати перешкоди", – сказав Горан Сабліч перед матчем "картатих" з фінами. Команда його не підвела – пропущений на останніх хвилинах гол вкрав у балканців перемогу і фактично позбавив їх можливості напряму кваліфікуватися на чемпіонат світу. Тепер потрібно прикладати ті героїчні зусилля, щоб бодай потрапити в плей-офф. Україна перейшла в цей режим після поразки від Ісландії. Перший рубіж підопічними Шевченка пройдено – важкі 3 очки проти Косова здобуто.

Кому що потрібно

Перемога Ісландії над Косовом гарантує острів'янам перше місце. Фантастичну домашню поразку "вікінгів" навіть не будемо розглядати. Якщо косовари вирвуть в Рейк'явіку нічию, тоді переможець пари Хорватія – Україна може очолити секстет ("синьо-жовтим" потрібна вікторія з різницею в два або більше м'ячів).

Однак сподіватися на подарунок від Ісландії не варто, тому зупинимося на тому, що тріумфатор київського поєдинку гарантує собі друге місце і слот в плей-офф. Хорватам для другої сходинки достатньо нічиєї, але тоді вони мають величезний ризик пролетіти повз плей-офф, як найгірша з 9 друга команда (лише складні розклади з нічиїми в групі D можуть допомогти "картатим" в такому разі).

 

Кадри України

Отож, обидві команди гратимуть тільки на перемогу. Можна очікувати дійсно класного відкритого атакувального футболу. Звідси головне запитання – хто в збірній України здатен його забезпечити?

Коноплянка в матчі з косоварами створив найбільше небезпеки, і його місце на лівому фланзі не піддається жодним сумнівам. За гри на перемогу відмовитися від нехай і неадаптованого Марлоса буде важко. Він показав, що синьо-жовта футболка не притуплює його атакувальні вміння. Тренерський штаб дав зрозуміти – екс-бразилець якщо гратиме, то справа. Відповідно, Ярмоленко зміститься в центр.

На вістрі чи під форвардом? Дискваліфікація Кравця відповідає на запитання – варіант перший, адже Бєсєдін відверто не готовий до битви такого рівня, а Гармаш не надто комфортно себе почуває в нападі. Денис може взагалі не потрапити в основу, позаяк повернувся улюбленець наставника Коваленко.

На користь такого атакувального ромбу говорять слова Ярмоленка: "Головний тренер сказав, щоб я діяв не на одній позиції, а рухався по всьому фронту атаки. На фланзі мене легко перекрити, а так від мене надходитиме більше небезпеки". Гравці активно мінятимуться позиціями, прототип цього Ярмоленко і Марлос демонстрували з Косовом. З одного боку – це буде гра без чистого форварда, а з іншого – Андрій завжди зможе встигнути на подачу чи простріл у центрі чужого штрафного.

За руйнування відповідатиме Степаненко, якого небагатозначно поберегли у п'ятницю, а от хто буде третім хавбеком – спрогнозувати важко. Фаворити на вихід у старті Ротань і Сидорчук, але, зважаючи на схильність Андрія Шевченка до експериментів у відповідальних матчах, не варто відкидати варіанти з Буяльським та Маліновським. У захисті збірної України все більш ніж зрозуміло: Ракицький, який відновився після травми, замінить дискваліфікованого Ордеця, а інші оборонці не дали приводів сумніватися – вони найкращі з того, що є.

 

Ситуація в Хорватії

У тренерського штабу збірної Хорватії стількох опцій немає. Вірніше, їх взагалі немає. Травми Калініча та Брозовіча визначили лінію атаки, де Крамаріч і Перішіч зіграють по боках від Манджукіча, який теж не в найкращому стані. Протистояння форвардів Хоффенхайма та Інтера з нашими фулбеками – чи не ключове в матчі.

Враховуючи "велике" бажання Коноплянки і Марлоса відпрацьовувати назад і завдання перемагати, необхідно постаратися перетиснути суперника на флангах. Нав'язати там свою гру, змусити Піваріча та Врсалька забути про рейди вперед. Дуже важливо, щоб хорвати грали "від нас", а не навпаки.

Єдиний реальний шанс діяти з позиції сили – акцент на краї (саме для цього і потрібен Марлос), адже центр поля "картатих" переконтролювати майже не реально. Ковачіч травмований, однак повернувся Бадель, який і сформує трикутник із зірками Прімери.

Хорвати знекровлені втратами, але все одно за іменами виглядають дуже солідно. Щоправда, ці імена в жахливому психологічному стані. Ніхто не приховує, що в розташуванні балканців серйозні проблеми. Преса буквально витравила з поста головного тренера Анте Чачіча, прийшов новий наставник Златко Даліч. Таким мувом місцева федерація хоче струснути команду. Однак футболісти розуміють, що для Даліча це каліф на годину, і взагалі в збірній Хорватії зіркові гравці (а таких більшість) звикають нічого не доказувати тренерам. Вони ж зірки, преса і вболівальники завжди стануть на їхню сторону, а чергового "безіменного" наставника попросять.

 

Шанси

Златко Даліч не має кадрів і часу, щоб підготувати сюрприз і здивувати Андрія Шевченка, натомість головний тренер "синьо-жовтих" володіє розмаїттям варіантів. За Україну – повний стадіон, проти – підсвідоме бажання грати другим номером, за Україну – кращий ментальний стан, проти – індивідуальний клас опонентів.

Шанси є, а наскільки ними вдасться скористатися, в першу чергу, залежить від рішень тренерського штабу. А щодо гравців, то немає сумнівів, що вони викладуться на повну, аби "не було соромно дивитися вболівальникам в очі". Тут і говорити про подвійні преміальні не варто.

Слова

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

"Україна і Хорватія показували накращий футбол у нашій групі протягом відбору. Дуже шкода, що одна з таких команд точно не потрапить на чемпіонат світу. Для нас це фінальна гра. Матч буде відкритим, буде хороший футбол".

Златко Даліч, головний тренер збірної Хорватії:

"Матч з Україною буде найважливішим в моїй кар'єрі, адже я треную хорватську збірну, яка є святинею для всього народу. Дуже поважаю українських гравців і, особливо, головного тренера, але я вірю в свою команду".

Орієнтовні склади

Україна: Пятов – Караваєв, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко – Степаненко, Ротань – Марлос, Коваленко, Коноплянка – Ярмоленко.

Хорватія: Субашіч – Врсалько, Мітровіч, Віда, Піваріч – Ракітіч, Бадель, Модріч – Крамаріч, Манджукіч, Перішіч.

По материалам: football24.ua

Читать @footballfans_UA Твитнуть

Другие новости по теме:


  Просмотрено: 46 раз Просмотров: 46 автор: Andriy опубликовано:09-10-2017, 10:36  

 
 
 
 
Другие новости
 
 
Чемпионат Украины:
 

Турнирная таблица УПЛ после 11 тура:

М Команда І О
1
Шахтар
11 28
2
Динамо
10 24
3
Ворскла
11 21
4
Верес
11 17
5
Олімпік
11 17
6
Маріуполь
10 15
7
Зоря
11 11
8
Олександрія
11 9
9
Зірка
11 9
10
Сталь
11 8
11
Карпати
11 8
12
Чорноморець
11 6
 
 
 
 
Новости
 
 
 
Продажа авто:
 
 
Лучшие букмекеры
   
 
 
Опрос
 

Динамо
Шахтер
Другой клуб


 
 
Партнеры
 
{inform_dle}
 
 
Архив
  Октябрь 2017 (156)
Сентябрь 2017 (294)
Август 2017 (36)
Июль 2017 (6)
Май 2017 (1)
Апрель 2017 (4)