Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека прокоментував нічию з Динамо в центральному матчі 13 туру УПЛ.

Фонсека

«Вийшла дуже тактична гра, було обмаль моментів біля обох воріт. У цьому поєдинку хотіла виграти тільки одна команда. Ми приїхали на цей стадіон з бажанням перемогти, показати свою гру, продемонструвати атакувальний футбол. А господарі весь час проводили на власній половині поля. Один-два рази вибігли у контратаки і вичікували наших помилок.

Ми були кращими, думаю, це розуміють всі. Важко грати проти суперника, в якого 10 гравців захищаються, важко проходити таку масовану оборону. Зрозуміло, що я незадоволений грою. Ми могли розраховувати на перемогу, доклали багато зусиль, тому такий результат мене не влаштовує.

У Бернарда проблема з плечем. Ми думаємо, що нічого серйозного, але нам знадобиться деякий час, щоб оцінити його стан. Дентінью декілька днів не тренувався, тому я не розраховував дати йому стільки ігрового часу. Однак він старався, працював, і я не маю до нього великих претензій.

Матч був складним для судді, а гравці не дали йому розслабитися. Що я намагався сказати арбітру? Коли якийсь футболіст забагато порушує правила, а арбітр ніяк не реагує, тоді я мушу вказати йому на це.

Так, сьогодні був найменш видовищний матч між Динамо та Шахтарем за період моєї роботи в Україні. Коли хочуть виграти обидві команди – виникає багато небезпечних ситуацій, багато гострих моментів. Сьогодні ж не було ентузіазму. Один колектив намагався атакувати – інший виключно захищався. Для глядачів такий сценарій є нудним.

Хочу поставити крапку в історії щодо мого контракту. Всі так гаряче це обговорюють, ніби мій контракт закінчується в грудні, але він чинний до літа. Поки що я зовсім про це не думаю, повністю сконцентрований на завданнях команди. На цей момент мої думки з тільки Шахтарем, а наприкінці сезону я прийму якесь рішення. Можу сказати тільки одне: я буду в тому місці, де мені будуть раді, де мене будуть хотіти бачити», – розповів Фонсека.