Ігор Шуховцев

Екс-голкіпер Зорі й Маріуполя Ігор Шуховцев мав серйозні проблеми з алкоголем, коли грав у футбол.

Про це він розповів у програмі Моя гра.

«Випивав я десь із 18 до 26 років. Ні, це не алкоголізм, а просто нестриманість. Я ж не пив щодня, Боже упаси. Це були поодинокі випадки, коли ми могли випити після гри або на дні народження, а потім напідпитку прийти на тренування. Це не кожен день, тому слово алкоголізм дещо недоречно.

Але вже протягом 20 років я ні краплі в рот. Так, сам до цього дійшов. Я трохи сім’ю не втратив, була настільки складна ситуація. Я ніде не грав, була травма.

Коли відійшов від пошкодження, то мені подзвонив Микола Павлов, який як раз брав Маріуполь. «Ти воротар хороший, усі тебе знають і всі хочуть бачити у себе. Але з цими проблемами ти нікому не потрібен. Думай», — сказав Павлов. Тоді я і вирішив, що все.

Спочатку турбіну вшивали. Під лопатку зашивається ампула. Якщо алкоголь потрапляє в кров, то це погано впливає на слабкі місця організму. Якби я випивав 50-100 грамів горілки — ампула б лопалася, мені було б погано. Так я робив двічі — раз у п’ять років.

А зараз вже справляюся сам. У компаніях іноді пропонують, але я просто не бачу сенсу. Я випив стільки, скільки люди в магазинах не бачили», — розповів Шуховцев.