» » Єврокубковий дубль від Челсі
Єврокубковий дубль від Челсі

Єврокубковий дубль від Челсі  Переможець минулорічної Ліги Чемпіонів знову підняв над головою черговий євро кубковий трофей цього разу  -  це Ліга Європи. Можливо команда Рафи Бенітеса виглядала не так яскраво, як би хотілося іспанському спеціалісту, але чергова вершина знову підкорилась аристократам.

 

Англійці не змогли виставити у стартовий склад своїх лідерів – Джона Террі та Едена Азара. Але кадровий потенціал Челсі дозволяє спокійно поповнити зазначені втрати. Замість названих гравців цілком прогнозовано вийшли Кехіл та Оскар.

У команди Жорже Жезуша також без особливих сюрпризів, хіба що вихід Гайтана замість Ліми.

Португальці розпочали зустріч дуже активно і напористо і змусили свого іменитого суперника серйозно попотіти.  Перш за все, на вогневих рубежах з’являвся Кардосо, але снайперські здібності парагвайця  частенько його підводили.

 

На початку тайму привернув увагу момент, коли Матіч, наче бронепоїзд, зніс Раміреса, але повтор показав, що Неманья лише послизнувся і за інерцією скоїв даний грішок.

Бенфіка робила ставку на швидкий розвиток атаки і потрібно сказати, що це їм дійсно вдавалося, особливо на початку зустрічі. Лівий захисник Орлів здійснив крос по флангу і викотив круглого під удар Кардосу, а парагваєць наданим шансом не скористався і його відразу буквально з’їли захисники синіх.  Потім Гайтан розрядив свою гармату, але у таких випадках говорять – замах на гривню, удар на копійку, і круглий впевнено приземлився у руки вболівальників на трибуні.

 

З швидкісними поривами португальців команда Бенітеса нічого не могли зробити і їй залишалось лише фолити. За чергове порушення правил жовте світло перед собою побачив Оскар. Орли хитромудро розіграли стандарт і створили серйозну паніку біля воріт Чеха.

Хвилі атаки португальців напливали на англійський берег знову і знову, але горді острів’яни так і не дали тріщину у своїй обороні.    

Ну а з середини першого тайму і аристократи стали потихеньку щось створювати на чужій стороні. Але подачі Мати і удари Оскара не остудили запального пилу Бенфіки. Потрібно відмітити, що атаки португальців часто не знаходили свого логічного кінця, тобто не слідувало удару, або вистріл гравця явно не поміщався у дані ворота. Це можна побачити на черговому ударі Гайтана (це ж які мають бути ворота, щоб такий гол мав би відбутися).

 

Під кінець тайму нагадав про себе найкращий бомбардир в історії Челсі і капітан Лемпард  своїм потужним і несподіваним вистрілом – Артуру прийшлось показати всю свою майстерність, щоб справитись із поставленим завданням. Перший там так і закінчився сухими нулями.

 Другий тайм Орли знову провели на висоті, навіть забили, але гол Кардосо не зарахували - офсайд. Але коли Рамірес хотів зробити щось подібне і вийшов з офсайда на побачення з голкіпером, Артур без особливих роздумів кинувся під танк.  Цей здавалось би безневинний стрибок відображав величезне бажання португальської команди до боротьби і перемоги, але ні до чого так і не привів.

 

Холодним душем для гарячих європейських бразильців став гол Тореса, який буквально продавив Луізао, поклав голкіпера на газон і ефектно забив у пусті ворота.

Майже відразу у бій було кинуто Ліму і саме форвард допоміг Аспілікуеті зіграти рукою у власному штрафному. Арбітр без зволікань поставив пенальті. Кардосо без особливих мудрувань потужно пробив майже по центру і відновив інтригу у поєдинку. І якщо говорити чесно, Орли набігали на даний гол.

 

Після цього емоції трішки згасли і поєдинок втратив свою динаміку і видовищність. Це і логічно – фінал, і ніхто не хотів ризикувати.

Всі проснулися лише після удару Лемпарда у перекладину – якби залетів, шикарний був би гол. Але аристократів врятував інший гравець під назвою Броніслав Іванович. Невинний кутовий на останніх доданих хвилинах, м’яч надовго зависає у повітрі і знаходить голову сербського захисника, а в той час його португальські колеги просто виступали свідками маленького шедевру – 2:1 на користь синіх.

 

Врятувати ситуацію міг знову Кардосо, але Кехіл буквально видряпав круглого з під ніг форварда.

Бенфіка сьогодні показала  всю свою силу і з таким потенціалом у цієї команди велике майбутнє. А гравці Челсі відразу після фінального свистка почали вітати один одного з такою бажаною і важливою перемогою.

 

Бенфика — Челси 1:2
Голы: Кардосо, 68 (с пенальти) — Торрес, 59, Иванович, 90+3

Бенфика: Артур, Алмейда, Гарай (Жардел, 78), Луизао, Мельгарехо (Джон, 66), Перес, Матич, Сальвио, Родриго (Лима, 66), Гайтан, Кардосо
Челси: Чех, Аспиликуэта, Иванович, Кэхилл, Коул, Давид Луис, Рамирес, Оскар, Лэмпард, Мата, Торрес
Предупреждения: Гарай, Луизао — Оскар 

 

 

 

Юрій Сорока, footballfans.com.ua

Читать @footballfans_UA Твитнуть

Другие новости по теме:


  Просмотрено: 1213 раз Просмотров: 1213 автор: y_soroka опубликовано:16-05-2013, 01:47  

 
 
 
 
Другие новости
 
 
Чемпионат Украины:
 

Турнирная таблица УПЛ после 14 тура:

М Команда І Р О
1 Шахтар 14 24 38
2 Динамо 14 16 30
3 Зоря 14 13 30
4 Олімпік 14 -3 23
5 Олександрія 14 5 21
6 Чорноморець 14 -4 19
7 Ворскла 14 -2 16
8 Сталь 14 -6 14
9 Зірка 14 -14 11
10 Волинь 14 -12 9
11 Дніпро 14 -9 5
12 Карпати 14 -8 4
 
 
 
 
Новости
 
Рекламная сеть autoteaser.net
 
 
Продажа авто:
 
 
Лучшие букмекеры
   
 
 
Опрос
 

Динамо (Киев)
Шахтер (Донецк)
Спартак (Москва)
Днепр (Днепропетровск)
Металлист (Харьков)
Локомотив (Москва)
Зенит (Петербург)
ЦСКА (Москва)
Рубин (Казань)
Барселона (Испания)
Рома (Италия)
Реал Мадрид (Испания)
Манчестер Ю. (Англия)
Челси (Англия)
Арсенал (Англия)
Челси (Англия)
Интер (Италия)
Милан (Италия)
Ювентус (Италия)
Бавария (Германия)


 
 
Партнеры
 
Приобретения и утраты столичного «Динамо»

Главный тренер киевского «Динамо» Сергей Ребров признался о возможном переходе капитана команды в один из европейских клубов.

Ярмоленко остался самым дорогим футболистом Украины

Традиционно в январе производится ставшее уже традиционным изменение трансферной стоимости ведущих игроков футбола.

Олег Гусев ушел из «Динамо»

Один из наиболее известных игроков столичного «Динамо» - футболист Олег Гусев сообщил официальную информацию о своем уходе из состава команды. Как оказалось, срок его контракта с ...

 
 
Архив
  Декабрь 2016 (2)
Ноябрь 2016 (7)
Сентябрь 2016 (1)
Август 2016 (40)
Декабрь 2015 (1)
Сентябрь 2015 (1)