Український коментатор Роберто Моралес оцінив роботу Андрія Шевченка на чолі збірної України.

Роберто Маралес

«Шевченко спробував грати з м’ячем, що ніколи не було нам притаманне. Він все намагався робити акуратно, але вийшло з цього небагато. За великим рахунком, ми відіграли три тайми в матчах з Туреччиною. Були деякі інші непогані епізоди.

Я б не сказав, що Шевченко глобально провалився. Але й успіху він точно не досягнув. Андрій Шевченко – це все добре, але всі його сприймають, як колишнього гравця. Тренера-Шевченка до призначення в збірну України не існувало. Він ніде не тренував. Це призводило до критичного ставлення.

Також Андрій мав розуміти, що слово «кум» (Шевченко є хрещеним батьком доньки президента Федерації футболу України Андрія Павелка), йому будуть згадувати завжди, коли в команди щось не виходитиме. Більше того, через невдачі йому почали нагадувати його політичне минуле.

Шевченко може захотіти продовжити роботу у збірній. Зрозуміло, що вся федерація за нього. Але якщо не буде результату, то Шевченко-тренер і ФФУ стануть лайливими синонімами.

До клубної роботи Андрій категорично не готовий. Потрібно мати свій тренерський штаб, щоб там працювати. Команду тренерів збірної Шевченку фактично зібрали. Саме вони перебудовували гру, але кадрові рішення все одно залишалися за головним тренером», – цитує Моралеса Gazeta.ua.