Головний тренер збірної Туреччини Мірча Луческу пояснив, чому його команда не змогла пробитися на чемпіонат світу-2018.

Мірча «конокрад» Луческу

«Та обставина, що я був дискваліфікований на матч проти ісландців і не зміг давати вказівки своїм гравцям, стало для нас величезною проблемою. Шанс на вихід до фінальної частини ЧС був втрачений в іншому місці – в Україні.

У матчі з Україною ми пропустили два м’ячі з порушенням правил. Якби ми виграли в тому матчі … Але я хочу звернути увагу на інше. У тренерському штабі України працювали іспанці, зокрема Рауль Ріанчо, який раніше працював з Сергієм Ребровим. По дорозі в роздягальню, коли я розмовляв з суддями, Рауль обійняв іспанських арбітрів.

У звіті арбітра було написано, що я був вилучений, але це брехня. Давід Фернандес Борбалан цього не робив, але чомусь вказав це в протоколі. Це все було придумано заздалегідь, адже саме так я опинився дискваліфікованим на матч проти Ісландії. Якби я був на лавці запасних у матчі з ісландцями, то ми б не програли», – сказав Луческу в інтерв’ю Eu Sunt 12.

Нагадаємо, під керівництвом Луческу збірна Туреччини провела чотири гри, в яких двічі поступилася, один раз виграла і один раз зіграла внічию.

За підсумками відбору до чемпіонату світу Туреччина посіла в своїй групі четверту сходинку, пропустивши вперед Україну, Хорватію та Ісландію.

Джерело: Футбол 24