Динамо зіграло внічию з Янг Бойз (2:2) у 3 турі групового етапу Ліги Європи 2017/18. 

За Динамо відзначались Мбокані та Морозюк, а Янг Бойз відповів дублем Ассале.

Підопічні Хацкевича могли відкривати рахунок вже на 2-й хвилині гри, однак Мбокані, вийшовши на побачення з голкіпером Янг Бойз фон Балмоосом, пробив по горобцях. Після цього в діях обох команд розпочався певний сумбур, який завершився голом у ворота Динамо. На 17-й хвилині Ассале пробив з лінії штрафного майданчика, а м’яч рикошетом від Кадара залетів у ворота Коваля.

Динамо знадобилось майже десять хвилин гри, щоб прийти до тями та почати раз-у-раз тероризувати ворота Янг Бойз. Спочатку Дерліс Гонсалес після серії рикошетів у штрафному майданчику швейцарців влучив у стійку, а згодом фон Балмоос блискуче парирував удар Мораєса в дальній кут. Та вже за мить, на 34-й хвилині, Мбокані реабілітувався за втрачений на початку матчу момент, закотивши сферу у порожні ворота після передачі від Буяльського.

Нічийний рахунок протримався всього п’ять хвилин, поки Ассале не оформив дубль після невпевненої гри «динамівців» під час розіграшу кутового. Нгамале виграв боротьбу на другому поверсі та переправив м’яч у воротарський майданчик Динамо, де Кадар дозволив Ассале прийняти м’яч та розстріляти бідолашного Коваля.

В дебюті другого тайму Динамо швидко відновило паритет у матчі. Морозюк блискуче виконав штрафний удар, закрутивши м’яч у праву від фон Балмооса дев’ятку воріт. Після цього на полі розпочались такі собі гойдалки. Команда Хацкевича старалася більше атакувати, а гості тримали оборону киян у напрузі завдяки швидким контрвипадам.

На 69-й хвилині повинен був забивати Гонсалес, але парагваєць з лінії воротарського майданчика кволо пробив у руки фон Балмоосу. А вже за дві хвилини «Олімпійський» розчаровано зітхнув, коли захисник Янг Бойз прийняв на себе розкішний удар Моралеса боковими ножицями. Після цього Динамо засипало штрафний майданчик Янг Бойз кутовими ударами, один з яких завершився травмою Віди. У боротьбі із суперником Домагой розбив голову та через сильну кровотечу змушений був покинути поле на 80-й хвилині.

На 82-й хвилин арбітр вилучив з поля Саного, який отримав другу жовту картку за фол на Мбокані. В більшості кияни мали фактично лише один момент, щоб вирвати перемогу, коли Мораєс з близької відстані не поцілив у ворота. У підсумку Динамо набрало 7 очок та залишилось лідером групи B, випереджаючи Янг Бойз на 4 пункти, а Партизан та Скендербеу – на 5 балів.

Ліга Європи. Груповий етап, 3-й тур

Динамо – Янг Бойз – 2:2

Голи: Мбокані, 34, Морозюк, 49 – Ассале, 17, 40

Вилучення: Саного, 82

Джерело: Футбол 24