Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про матч Барселона – Динамо (0:4), який відбувся рівно 20 років тому і в якому він забив три м’ячі.

«Коли ми їхали на цю гру, особисто я знав, що Динамо виграє. Бачив такий же настрій і в очах партнерів. Тренерський штаб на чолі з Валерієм Лобановським зарядив нас цією впевненістю. У Валерія Лобановського звичайних установок не було. Перед кожним матчем він знаходив щось особливе, і тоді теж підібрав потрібні слова. Начебто нічого особливого, але ми включилися з перших же хвилин.

Після передачі Гусіна чистий гол, явна помилка воротаря Вітора Байї. Арбітр знаходився поруч і все бачив. Які могли бути суперечки? Просто я добре вистрибнув. І, знову-таки, все тому, що була можливість розбігтися.

Напевно, інтерес Мілана з’явився вже після цієї гри. Напевно, вона стала точкою відліку, моїм відкриттям для європейського футболу. Я знаю, як там судять футболістів, по якими матчами.

У наступному розіграші ЛЧ ми були набагато сильнішими, ніж думали про це насправді. Тоді, в поєдинках з Баварією, такої впевненості нам точно не вистачило. Якби було інакше – Динамо б виграло ту Лігу чемпіонів», – сказав Шевченко в інтерв’ю Команда №1.